Общинската избирателна комисия показа на избирателите как се гласува с машина

ПРОВЕДЕ СЕ И ОБУЧЕНИЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБРАТЕЛНИ КОМИСИИ

С две демо машини Общинската избирателна комисия показа на желаещите граждани как ще гласуват с машини на предстоящите местни избори тази неделя.

Машината пред сградата на Община Разград бе с възможности за гласуване и в трите избора: за кмет на населено място, за общински кмет и за общински съветници, а тази пред Общинския клтурен център – само за избор на общински съветници и кмет на община.

Избирателите имаха възможност да се запознаят на място с машината, да извършат пробно гласуване, да получат информация и пълно съдействие от представители на Общинската избирателна комисия.

А в сряда вечерта в залата на Общинския културен център бе проведено и традиционното в навечерието на избори обучение на членовете на секционните изборятелни комисии на територията на община Разград. Присъстваше секретарят на Общината Нели Добрева.Обучението води адвокат Жоро Чобанов – секретар на ОИК, който разясни методическите указания на Централната избирателна комисия за предстоящите на 29 октомври избори относно действията на секционните избирателни комисии в предизборния и изборния ден.

/e-Razgrad/

Hits: 32

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.