Пет дни преди крайния срок – близо 10 200 заявления за отпускане на целеви помощи за отопление

До днес – пет дни преди крайния крок, са подадени 10 187 заявления декларации за отпускане на целева помощ за отопление, съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА в Разград директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане Таня Костова.

Най-много са заявления в община Исперих – 2328, а най-малко в Завет – 115. Заради това, че не отговарят на на част критериите, отказ са получили 1301 заявления, а в процес на обработка са 930

Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца. Средствата са за топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво и природен газ. Право имат хора, чеито средномесечен доход за предходните шест месеца е под индивидуално определената граница.

Приемът на документи ще продължи до 31 октомври. Подават се в дирекциите „Социално подпомагане” по настоящия си адрес, с електронен подпис, чрез лицензиран пощенски оператор или по електронна поща..

През миналия отоплителен сезон са приети и обработени 9877  заявления. Според Таня костова причините за повечето подадени документи са в облекчените условия за отпускане на помощта, както и в добрия коефициент за пенсиите на пенсионерите.

/e-Razgrad/

Hits: 32

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.