На алая в Бисерци отличиха нов почетен гражданин на Кубрат

Година след прекъсване заради пандемията COVID-19 в кубратското село Бисерци, където е роден олимпийският, световен и европейски шампион по борба Хасан Исаев, се състоя V турнир в негова чест – съобщават от пресцентъра на Община Кубрат.
Организаторите – кметството Бисерци, с кмет Алиш Арифов, с помощта на кмета на Община Кубрат Алкин Неби и неговия екип, както и със съдействието на заслужилия треньор Мустафа Кесман, откривател на световната шампионка Тайбе Юсеин от с. Мъдрево и със съдействието на спонсори, за пореден път се справиха повече от отлично. В турнира участваха 140 състезатели от цялата страна, между които и от центровете на този спорт – Русе, Шумен, Велико Търново, Дулово, Разград, Исперих и др.
На алая край местното читалище в селото се състояха схватки във възрастовите групи – подготвителни, деца, момчета, кадети и демонстративни срещи с успешни състезатели от другите възрастови групи, между които имаше републикански шампиони и борци от националните отбори. Тази година, освен народните борби, се проведоха и мазни.
По време на борбите в село Бисерци беше отличен нов почетен гражданин на Кубрат. Голямата новина бе съобщена лично от кмета Алкин Неби. Новият почетен гражданин на град Кубрат е Нермедин Селимов Хюсеинов от с. Бисерци, който е бронзов медалист на олимпийските игри през 1980 година в Москва и е двукратен европейски шампион от София 1978 г. и Превидзе от 1980 г. Нермедин Хюсеинов получи почетния знак лично от кмета Неби и председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров.
Почетни плакети получиха също дългогодишният съдия с републиканска категория Зейнал Велиев, новият почетен гражданин на Кубрат Нермедин Хюсеинов, двукратният европейски медалист от европейски и световни първенства Ефраим Камберов и разбира се олимпийският шампион от летните олимпийски игри в Монреал през 1976 г. в категория до 48 кг. и двукратен световен шампион в Истанбул 1974 и в Минск 1975. и европейски шампион Хасан Исаев.
За съдействието, отзивчивостта и помощта бе отличен и кметът на Кубрат Алкин Неби, който получи специален стенен часовник. Подаръкът е от името на кметство Бисерци и бе връчен лично от кмета Алиш Арифов.
Всички призьори в отделните категории бяха наградени с медали, купи и парични награди, както и с пояса на шампиона Хасан Исаев. За всички участници бяха осигурени напитки и закуски, а на празничните събития в Бисерци присъстваха стотици жители и гости.
Най-малкият участник в борбите бе 4-годишният Арен Паша от град Глоджево.
/e-Razgrad.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *