Наемите в „Студентски град“ са скочили със 17% за година

Месец преди началото на академичната година наемите на двустаен апартамент варират между 230 и 2500 евро.

Малко повече от месец преди началото на новата академична година, стотици студенти търсят да наемат или закупят жилище в София. Анализ на сайта Imoti.net показват ръст на наемните цени на апартаменти в двата най-предпочитани от студенти района – „Студентски град” и „Овча купел”.
За последните 12 месеца средната наемна цена на двустайно жилище в „Студентски град” е нараснала с почти 17% и към момента е 6,8 евро/кв.м.

Данните на Imoti.net сочат, че началната цена на двустаен обзаведен апартамент, какъвто най-често търсят студентите, започва от 5 евро/кв.м. и достига до 83 евро/кв.м. Цената се определя от типа строителство, локацията, обзавеждането и оборудването, които жилището предлага. Цените на наемите за двустаен апартамент започват от 250 евро и могат да стигнат до 2500 евро.

В другия привлекателен за студентите район – „Овча купел” също има лек ръст – от 8% в наемните цени на годишна база. Там средната сума, на която може да бъде нает двустаен апартамент, в момента е 4,7 евро/кв.м. Студентите, които са се спрели на квартира в този квартал, ще плащат между 230 и 430 евро.

Cross.bg

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.