Определиха състава на Общинската избирателна комисия

Само за няколко минути днес представителите на основните политически сили определиха състава и разпределиха кой кой ще е в ръководството на Общинската избирателна комисия в Разград за кметските избори на 27 октомври.
В консултациите участваха парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите с членове на Европейския парламент.
Според решение на ЦИК Общинската избирателна комисия в Разград e от 13 души: ГЕРБ и БСП по четирима, Обединени патриоти – двама, ДПС, Демократична България и Воля – по един.
Заявки да председателското място направиха ГЕРБ и БСП. Свои представители за зам.-председатели поискаха ДПС и Обединени патриоти. След това от БСП обявиха, че ще направят единствения за престоящите избори компромис и се отказаха от председателския пост в комисията за сметка на секретарското място.
Веднага след това зам.-кметът Галина Георгиева обяви поименно състава на Общинска избирателна комисия за вота на есен. Председател ще е Ралица Костова-Цветанова от ГЕРБ. Нейни заместници – Светлана Неделчева от Обединени патриоти и засега – неизвестен представител на ДПС, който вероятно ще бъде оповестен в понеделник. Секретар на ОИК ще е Савина Миткова от БСП.
Членове на комисията ще са: Диана Йорданова, Николай Инков и Мирослава Христова от ГЕРБ, Катинка Матеева, Силвия Великова и Николай Драев – БСП, Тодор Иванов – Обединени патриоти, Сюлбие Ибрямова от Воля и Цветелина Ботева от Демократична България.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.