Над 70 деца участваха в Общинския плувен празник за 185 –годишнината от рождението на Васил Левски

Над 70 деца участваха в Общинския плувен празник, посветен на 185 години от рождението на Васил Левски., съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Плувната надпревара бе открита от зам.-кмета Хабибе Расим. Тя поздрави малките състезатели за усилията, които са положили за усвояване на този чудесен спорт. Припомни им и една от фразите на Апостола на Свободата, които са актуални и днес: „Нашата работа зависи от нашите усилия”. Пожела им успешен старт и достойно участие в състезанието.

В плувния празник  участваха деца, преминали през обучения по плуване в три школи: към УСШ ”Руси Бухтев”, начално обучение по плуване в хотелски комплекс „Вила Дела Роса” и в клуба по плуване „Триатлон-Далян“ – Русе, който провежда занятия в закрития басейн на ОУ ”Ив.С.Тургенев” – Разград.

Те се надпреварваха в два стила – свободен и бруст, в две дистанции според възрастта си – 25 или 50 метра. Ето имената на победителите: свободен стил до 2 клас Станислав Стоянов и Ния Дачева; 3-4 кл. – Никола Димитров и Изел Мухарем; 5-6 кл. – Кристиян Бочев и  Алейна Хюсеинова, 7-8 кл. – Кристиан Бочев и Алейна Ферхатова; 9-10 кл. – Никола Първанов и Хелин Али; 11-12 кл. Дуйгу Ферат; мъже: Росен Иванов, жени: Мевсин Махмудова; Бруст – Калоян Йотов и Мевсин Асанова.

Всички участници получиха от организаторите магнити с образа на Левски и думите му „Дела трябват, а не думи”, чаши с емблемата на състезанието и пакетче солети. Класираните до трето място се окичиха  с медали с лика на Апостола, а от БЧК им подариха очила за плуване.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Над 70 деца участваха в Общинския плувен празник за 185 –годишнината от рождението на Васил Левски”

  1. ПАРОДИЯ! И състезанието, и статията. Не знам кой ви е дал списъка с участниците и медалистите, но не е верен. А организацията на състезанието е под всякаква критика. Детето ми участва за 3-та поредна година и си мислех, че при предишните две състезания лошата организация е поради пандемията. Нищо подобно. Тази година беше още по-зле, защото имаше повече участници.
    Списъците се правиха в последния момент, деца от различни възрасти бяха смесени на старта, имаше деца, които бяха пропуснати при старта и ги плуваха отделно, извън класирането. За пореден път -караници по време на състезанието , разправии, липса на ред… Много жалко, защото плуването е един прекрасен спорт за пълноценното физическо израстване на децата. Ако говорим за материалната база в града, много е тъжно, че няма нито един истински плувен басейн с нормални размери и коридори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.