Милена НЯГОЛОВА и Милен ХРИСТОВ: Нека в 47-то Народно събрание да изпълним с нов смисъл основните системи в обществото – образователна, социална, здравна и съдебна. Само така ще осъществим така желаната промяна!

Милена и Милен са представители на Кубрат.

Тя е учител и живее в родния си град. Всеки ден пътува, за да работи като старши учител прогимназиален етап в разградското училище „Васил Левски“. Той е магистър по право, адвокат. Лидер на местната организацията на партия АБВ в Кубрат. Семеен с 2 деца, твърд привърженик на традиционните семейни ценности. Патриот на родния край. И двамата споделят максимата, че националната сигурност е много по – широко понятие, и няма как тя се гарантира без образована и здрава нация, с родова памет, патриотизъм и национална идентичност.

Ето какви са техните послания:

Милена: За мен образованието е важна част от националната сигурност на България. Длъжни  сме да го възстановим и да върнем стария му блясък. Независимо дали живеят на село или в град, децата навсякъде са еднакви и трябва да получават адекватно обучение. Ето защо трябва да бъде сложен край на принципа образованието да бъде стока. БСП е готова да въведе правилото за един учебник по един предмет за всяко българско училище. Тези учебници да бъдат разработвани от опитни и квалифицирани колективи съвместно с БАН, а не от незнайни колективи. Образованият и мислещ човек се манипулира трудно. Децата, които днес обучаваме и възпитава

ме, утре ще бъдат пълноправни граждани на нашата държава. В техните ръце ще бъде нейното развитие и  просперитет.

Основна цел в нашата програма е да гарантираме на всеки български гражданин достъп до ефективно и своевременно безвъзмездно и качествено и навременно медицинско обслужване 24 часа в денонощието. То трябва да стъпи върху електронизация на здравната система и структуриране на националната здравна система на регионален принцип. Ще въведем „защитено лечебно заведение“ – за такива в отдалечените и планинските райони; Ще въведем 9% ставка на ДДС върху лекарствените продукти и медицинските изделия и ще се провежда централизиран търг за доставка на лекарствата от реимбурсния списък, както и на медицинските изделия.

Милен: Нашата цел в социалната политика е социална защита на човешкото достойнство, гражданските права и интересите на трудовите хора, младите, социално слабите, пенсионерите, и хората с увреждания. Осигуряване на помощ и подкрепа, насочена към организиране на ежедневния живот на децата, лицата над 18-годишна възраст, възрастните хора и лицата със специфични потребности, с оглед запазването им по–дълго време в тяхната обичайна домашна среда, както и ограничаване на социалната изолация и предотвратяване настаняването в институции. Готови сме с пакет от социални мерки, които да гарантират достойни доходи на хората. Ще преизчислим пенсиите, което ще доведе до реалното им увеличение с 1/3. Ще предоставим еднократна помощ при раждане-за първо дете 500 лв., за второ – 1000 лв., трето дете – 1500 лв., за всяко следващо по 200 лв. Предоставяне на еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете на осигурени за минимум 24 месеца назад родители, работещите родители. По-добри условия за отглеждането на деца чрез увеличаване размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата. Еднократна помощ от 250 лв. в началото на учебната година за всички деца от I до IV клас и други. Социалният пакет от мерки, които предлагаме възлиза на почти три милиарда лева годишно. Нещо напълно постижимо на фона на брутен вътрешен продукт от 117 милиарда лева годишно. Длъжници сме на нашите родители и на нашите деца. Затова трябва да им гарантираме достойни старини и реални възможности за кариерно развитие.

Всичко това може да бъде постигнато с адекватни законодателни промени. За да бъде промяната необратима обаче е важно да доведем докрай съдебната реформа. Ние от „БСП за България“ предлагаме цялостна реформа, която включва:

Закриване на специализираните наказателен съд и прокуратура и обособяване на специализирани наказателни отделения към петте апелативни района.

Въвеждане на възможност за обжалване пред съд в определени случаи на откази за образуване на досъдбено производство.

Внасяне на законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, поставящ началото на необходимите структурни промени за начина на формиране на Висшия съдебен съвет;

Преобразуване на Фонд “Затворно дело” с цел по-голяма ефективност и прекратяване на зловредни практики.

Обществен ред и сигурност:

Въвеждане на нова полицейска карта с постоянни жандармерийски постове в малките населени места за противодействие на битовата престъпност.

Подобряване противодействието срещу новата мигрантска вълна.

Нов закон за противодействие на корупцията.

Промени в закона за СРС срещу незаконното подслушване.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.