„Лудогорец“ посреща ЦСКА в Разград след равенство в София

ЦСКА-София и „Лудогорец“ завършиха 1:1 в първия мач от полуфиналите за Купата на България. Така всичко ще се реши след седмица на реванша в Разград.

Дамбраускас излезе с част от резервите си, като в титулярния състав не попаднаха Кирил Десподов, Антон Недялков, Светослав Дяков и Клаудиу Кешерю. С капитанската лента пък отбора изведе Вандерсон.

Мачът започна с грешка на Мено Кох от „червените“, чийто пас бе пресечен от Текпетей, който нахлу в наказатееното поле на домакините и създаде напрежение. ЦСКА-София веднага отговори с удар отдясно на Синклер, който обаче бе право в ръцете на вратаря Кахлина.

В 10-та минута Кайседо се пребори с Вердон и Са за една топка и падна пред наказателното поле, но съдията Волен Чинков не видя нарушение. Веднага след това нападателят на гостите Пиерос Сотириу получи разтежение и даде знак да бъде сменен. След като бяха на терена около 3 минути с човек по-малко като негов заместник се появи Елвис Ману.

Втората част започна без промени. В 50-та минута Мазику вдигна топката отляво, Кайседо отново бе най-силен във въздуха, но топката пак заспа в прегръдката на Кахлина. В 53-та при контра на Орлит“ Каули изведе Ману, който бе съборен от Турицов, но Чинков прецени, че няма дузпа. А такава имаше. Веднага след това Енрике проби отляво и стреля в близкия ъгъл, като Кахлина изби с една ръка. След час игра „Лудогорец“ остана с човек по-малко на терена, след като Текпетей получи втори жълт картон за спиране отзад на Синклер. При нарушението пък британецът като че ли си извади дясното рамо и се наложи да бъде сменен. ЦСКА-София определено натисна, а Любо Пенев смени накуп и двете крила, като идеята бе на терена да се появят свежите Георги Йомов и Жюл Кейта. В 77-та минута ЦСКА-София заслужено откри резултата. Йомов подхвана атака отдясно и върна на Жеферсон, който с едно докосване веднага даде на непокрития Тиаго. Португалецът пое топката и с левия крак с мощен удар я прати под напречната греда. В 81-та минута ЦСКА-София пропусна шанс а втори гол. Кейта бе изведен сам при контра и се измъкна от Икоко, но ударът му бе много слаб и не затрудни Кахлина. В 83-ата минута разградчани изравниха с човек по-малко. Кирил Десподов центрира много добре от фаул и Каули на задна греда изскочи зад гърба на изпусналия го Жеферсон, като вкара със страхотен удар.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.