Благодарност за директора на полицията и окръжния прокурор на Разград

Директорът на Северно-централно държавно предприятие – Габрово инж. Цветелин Миланов и директорът на Държавно ловно стопанство „Воден Ири Хисар” инж. Кирил Колев проведоха работна среща с ръководството на ОД на МВР – Разград и окръжния прокурор Тихомир Тодоров.

На срещата във „Воден” двамата връчиха благодарствени грамоти и плакети на старши комисар Константин Костов и прокурор Тодоров. Повод за разговорите бе бракониерският набег от 30 март, когато в землището на стопанството бе открит убит зубър. Тогава полицията стигна до извършителите за по-малко от 24 часа и тримата криминално проявени мъже от село Дянково бяха задържани.

Това не е единственият случай, в който доброто взаимодействие и сътрудничество между полиция, прокуратура и ръководство на ДЛС „Воден” дава резултат, припомнят от пресцентъра на полицията. През последните пет години в ОД на МВР-Разград са регистрирани 11 криминални деяния, свързани с кражби на камери за видеонаблюдение от „Воден”, бракониерски лов и държане на оръжия без надлежни разрешителни. Разследването и разкриването им е приоритет в дейността на полицейските служители.

На срещата днес ръководните служители на трите институции се договориха да продължат сътрудничеството помежду си в интерес на опазването на реда и законността. Подобни съвместни действия срещу бракониерския лов и незаконната сеч бяха заявени още през 2017 година, когато окръжният прокурор Тихомир Тодоров, тогавашният директор на полицията Ивайло Йовчев и директорът на ДЛС „Воден” инж. Кирил Колев предупредиха, че ще бъдат безкомпромисни срещу нарушителите и техните набези – било на защитен дивеч, било на дървесина.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Благодарност за директора на полицията и окръжния прокурор на Разград”

  1. Очаквайте скоро прокуратурата в зоопарка. То не бяха препариран лъв, сега убит зубър. Чудо!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.