Коронавирусът отлага дела в съда в Исперих

Районният съд в Исперих въвежда ограничителни мерки, понеделник, 1 ноември, съобщават от пресцентъра на Разградския окръжен съд.

Спешната реорганизация на работата на съдебната институция се налага заради усложнената епидемиологична обстановка и установената висока заболеваемост от COVID-19 сред служители от специализираната администрация в съда.

Мерките ще са в сила до 12 ноември. От понеделник съдебните служители преминават на сменен график на работа на ротационен принцип. Съдиите  ще отсрочват делата, насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание.

Заради карантина на призовкаря на съда се преустановява връчването на призовки, съобщения и съдебни книжа, с изключение на делата по спешни съдебни производства, за които призоваването ще се извършва по телефон или по електронен път.

Достъпът на граждани и адвокати до всички служби в съда ще бъде ограничен. Граждани ще бъдат допускани до съдебните зали само в случаите, когато са призовани по конкретно дело.

В началото на следващата седмица специализирана фирма ще извърши пълна дезинфекция на съдебната сграда. Въвеждат се и допълнителни хигиенни мерки като четирикратна ежедневна дезинфекция на всички помещения, и проветряване на два часа.

В периода всички справки е препоръчително да се извършват по телефона, а обменът на съдебни книжа да се осъществява по електронен път или друг подходящ дистанционен начин /електронна поща, сайт на съда, отдалечен достъп до електронния портал/.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.