Акция “Зима” в Разградско

От 1 ноември започва акция „Зима , съобщи на пресконференция старши инспектор Неделчо Симеонов от сектор “Пътна полиция”.

Тя ще се проведе в три отделни кампании. В първата – от 1 до 10 ноември 2021 г. проверките ще са за регистрация, техническа изправност и изправността на светлинната и светлоотразителната сигнализация на ППС с животинска тяга и на малогабаритната селскостопанска техника, спазването на въведените ограничения за движение на велосипеди, индивидуални електрически превозни средства.

Кампанията през втората десетдневка на ноември е за превенция над поведението на пешеходците, пътниците и над водачите в поведението им спрямо  пешеходците.

От 21 до 30 ноември вниманието на полицията ще е насочено към техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи. Контролът да се осъществява на подходящи места край пътя, с явно и видимо присъствие на полицейските органи.

По време на акция „Зима“ се планира и извършва оглед за състоянието на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия. При необходимост се изготвят предписания до собствениците на пътя.

Проверката за състоянието на гумите на автомобилите ще започне на 15 ноември. Моторните превозни средства трябва да са или със зимни гуми или с губи с поне 4 мм грайфер. Глобата за нарушителите е 50 лева.

Световният ден за възпоминание на жертвите от ПТП, който по традиция се отбелязва в храмовете на всички официални религии в страната, ще бъде отбелязан на 21 ноември 2021 г.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.