Конни състезания в Исперих

Областният управител Гюнай Хюсмен бе гост на традиционните конни състезания, организирани от Община Исперих.
Преди събитието, събрало многохилядна публика на трасето за кушии край Исперих, Г. Хюсмен се срещна в общинската администрация с кмета на Исперих Бейсим Руфад, кмета на турската община Капаклъ Мустафа Четин, заместник-кмета на община Разград Ердинч Хасанов, председателя на Земеделски народен съюз Румен Йончев, кметове и общински съветници от Разградска област.
Над 40 елитни коне участваха в атрактивното състезание, включващо пет гари.
В първа гара – 1600 м за коне до 2 години – победител е конят Дресьор с жокей Нурай Хамил, треньор Левент Незиров и собственик – Наташа Михайлова от община Брусарци. На дистанция 1600 м за 3-годишни коне победител е Оливия с жокей Ариф Маринов и собственик Пламен Георгиев от Константиново.

В трета гара 1200 м за тригодишни коне първа финишира кобилата Елинор с жокей Валентин Атанасов и собственик В.Дюлгеров от Константиново. Победител в четвърта гара – 2400 м – е Ниалдо с жокей Нурай Хамил и собственик Ебазер Юмеров от Севар. А в най-тежката дистанция – 3200 ч, башът на състезанието – победата бе за Джиди Рокфелер с жокей Ахмед Али и собственик кметът на Исперих Бейсим Руфад.
Спортните състезания в Исперих продължиха с народни борби на Градския стадион.
/e-Razgrad/
Снимки: Областна администрация

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.