Колообиколка, томболи с награди и концерти за Дните на Европа в Разград

Променливото време днес наложи изменения в предварителната програма, но не спря желаещите жители на Разград и други населени места да се включат в инициативите от кампанията „Дни на Европа”.

Конкурсът за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа” се отложи за друг празник – 1 юни, Денят на детето.

230 любители на колоезденето се включиха в традиционната, вече 12-та, обиколка на обекти в Разград, изградени или ремонтирани по европроекти. Това е с 10 души повече от миналата година, съобщиха от пресслужбата на мастната управа.

Стартът на обиколката бе даден от зам.-кмета на Разград Добрин Добрев, който е и ръководител на проекта за ефективно функциониране на Областния информационен център в Разград. Община Разград и ОИЦ са организатори на кампанията, посветена на Деня на Европа. Тя  се провежда в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка”, Аматьорски отбор „Раздвижи се”, организирани отбори от училищата и Филиал – Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“, ПФК „Лудогорец 1945” и Баскетболен клуб „Вълци Разград”. Районно управление – Разград също се включи в събитието с кампанията „Движи се безопасно!”, насочена към младите участници в движението.

По трасето от площад „Независимост” до Археологическия резерват “Абритус” се пуснаха колоездачи на възраст от 4 до 78 години, колоната водеше балканският и републикански шампион и рекордьор Мирослав Минчев. Близо една четвърт от участниците освен добро настроение и тонус, както и фланелки с логото на инициативата, получиха и предметни награди от томбола. Преди тегленето й подаръци получиха най-малките участници – 6-годишната Симона и 4-годишната Айлин, както и най-възрастният – Йордан Тодоров – на 78 години. Призовете бяха различни аксесоари за управление на велосипед, а с награди се включиха и от велоклуб „Пегас”, баскетболният отбор „Вълци-Разград” и футболният „Лудогорец” с топка с автографите на всички футболисти. Най-чакани бяха четирите големи награди – тротинетка спечели 14-годишната Александра Петрова, а велосипеди – 38-годишната Магдалена Раданова и третокласниците от ОУ ”Васил Левски” Милен Гичев и Калоян Димитров.

Голям интерес предизвика и новият елемент в кампанията „Дни на Европа” – концерт на популярни и любими на младите хора български изпълнители. Заради променливото време концертът на рапърите Тото и Лъчо от „Скандау” се проведе в залата на Общинския културен център, а не както бе предвидено – на открито. Започна с изпълнения на талантливите деца от музикалните школи в града: Пресияна Тодорова и Диляра Назиф от Музикална школа „Илия Бърнев“ към ”Развитие” с вокален педагог Детелина Тодорова; Божидара Янева, Николая Николова, Елица Генчева, Надежда Дочева и Дея Куманова от „Enjoy Music and Art School” с вокален педагог Адриан Маджаров; Васил Петров, Максимилиана Михайлова и Жанет-Мари Кръстева от Школа по поп пеене към  Центъра за работа с деца с вокален педагог Свилена Дечева. В програмата със свой танц участваха и ТФ “Феникс“ към ЦРД с ръководители Иван Стоянов и Ирина Стоянова. Освен местните изпълнители много аплодисменти предизвика и Александър Николов от „България търси талант”, който пя и свири на китара преди рапърите. Тото и Лъчо от „Скандау” изпълниха много от актуалните си хитове, запети и от публиката. Двамата си спомниха, че са идвали в Разград за последен път преди 4 години и имат чудесни впечатления от почитателите си тук, по време на концерта им хрумна дори да променят заглавието на едно от парчетата си на „Разградчанка”.

Още снимки можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 87

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.