Кметът Добрин Добрев бе избран за председател на Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Разград

Кметът на община Разград Добрин Добрев бе избран за председател на Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Това стана на първото за мандат 2023–2027 г. заседание на Общото събрание на Сдружение „Регионално сдружение  за управление на отпадъците за регион Разград“. То бе свикано от областния управител Владимир Димитров, в него участваха кметовете на седемте общини в областта.

В началото на заседанието бе прието решение за актуализиране на състава на Общото събрание съобразно резултатите от местните избори, като новото име в състава е на кмета на Разград Добрин Добрев. Останалите общински кметове са преизбрани и са членове на Сдружението от предходни мандати: Ахтер Велиев – Завет, Белгин Шукри – Исперих, Алкин Неби – Кубрат, Севгин Шукри – Лозница, Джевдет Азис – Самуил, Дауд Аляовлу – Цар Калоян.

Само едно бе предложението за председател на регионалното сдружение и кметът на Разград Добрин Добрев бе избран единодушно на този пост.

Кметовете на седемте общини предложиха служители от администрациите си, които да подпомагат и осигуряват дейността на регионалното сдружение. За Община Разград това е началникът на отдел „Опазване на околната среда“ Недим Тахиров.

Членовете на Общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Разград утвърдиха и предложение на Община Лозница за искане за съгласие за подготовка, кандидатстване и изпълнение на инвестиционен проект за техническа и биологична рекултивация на съществуваща общинско депо за битови отпадъци в община Лозница, който да бъде финансиран по програма „Околна среда 2021-2027 г.“ Кметът на Лозница Севгин Шукри уточни, че става въпрос за рекултивиране на сметище с площ около 22 дка.

Заседанието бе първото официално събитие, на което се срещнаха новоизбраните кметове от Разградска област, те си пожелаха успешно сътрудничество през новия мандат в името на подобряване на живота на жителите на Лудогорието.

/e-Razgrad/

Hits: 23

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.