В „Биовет“ са готови за производство на ваксини

СТУДЕНТИ ОТ УНИВЕРСИТЕТА ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ В ПЛОВДИВ ИМАХА УНИКАЛНИЯ ШАНС ДА РАЗГЛЕДАТ ОБОРУДВАНИЯ ВЕЧЕ ЦЕХ

В „Биовет“ са на прага на производство на ваксини, а четвъртокурсници от Университета по хранителни технологии в Пловдив имаха възможност да разгледат оборудвания вече цех по време на производствената си практика в разградския клон на фармацевтичната компания.

В новоизградения цех ще се произвеждат ваксини и за ветеринарната, и за хуманитарната медицина. С детайли от производството студентите от катедра „Биотехнологии“ с преподавател доц. Галена Ангелова бяха запознати от ръководителя на обекта Славей Тодоров.

„Ние сме сред щастливците да видим инсталация за производство на ваксини, защото когато цехът заработи, достъп тук ще е силно ограничен. Благодарим на „Биовет“ за протегната ръка и провежданите от много години тук ученически и студентски практики“, каза доц. Ангелова, която, оказа се, като студентка също е била на практика във фирмата.

Нейните опит и наблюдения показват, че досегът до подобни мащабни проекти и процеси оказват влияние на студентките и немалка част от родените в Североизтока след завършване на образованието си започват работа в разградския клон на „Биовет“, а останалите – в Пещера, град, много близо до Пловдив.

Преди новия цех за ваксини студентите разгледаха и процесите при производството на различни антибиотици и суровини за фармацевтичната и парфюмерийната индустрия в цеховете „Ферментация“  и „Филтрация“. Там те бяха водени от Николай Ачев, технолог в отдел „Оперативно управление на производството“.

„Интересът от тези практики е взаимен. Глад за кадри има на всички нива в сектора. А въвеждането на нови технологии при нас са чудесна възможност за кариерно развитие, заради което и младите хора са винаги добре дошли“, заяви Николай Ачев.

Още снимки вижте ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 110

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.