Кметът Денчо БОЯДЖИЕВ: Общината ще бъде под непрекъснат мониторинг от журналистите

„В понеделник ще вляза в познатия ми кабинет и вероятно още до края на седмицата ще легализирам бюджета на общината, обяви пред журналисти днес новоизбраният кмет на Разград Денчо Бояджиев“, който преди да стане народен представител за втори път бе два и половина мандата пак кмет на столицата на Лудогорието. “Общината ще бъде под непрекъснат мониторинг от журналистите”, врече се кметът.

„Този избор бе дързък. Хората са свободолюбиви, устояха правото си на избор, не се поддадоха на силовия, купения и корпоративния вот. Направиха мъдър избор в името на доброто на Разград и общината, за което им благодаря.

С решението си пред урните те наказаха досегашния градоначалник. Ние го предупреждавахме, показвахме му слабостите, с надежда да се справи с нередностите и недомислените си решения. Не се вслуша и получи наказателен вот от жителите на града и селата в общината,” анализира резултата от изборите Д. Бояджиев.

„Преди 4 години оставих в общинската хазна 20 000 000 лева и 10 спечелени проекта. Ще има проверка на проекта в „Орел“, санкциониран с почти 600 000 лева, и защо не са изплатени дължимите 400 000 за извозването на битовите отпадъци, след като парите са налични. Ще се носи персонална отговорност от изкушените или направо погазилите закона,“ обеща кметът.

Градоначалникът отговори и на главния въпрос при встъпването му в длъжност: „Няма да има политически чистки. Критерият за работещите в администрацията ще бъде техният професионализъм и ефективност. Ще дам шанс на млади хора да работят в Общината. При назначаването им няма да има партиен или етнически признак, а само конкурс за качествата им на специалисти Веднага след като навляза в работата си, ще обходя университетите в страната, за да търся сред студентите там нови попълнения за общинската администрация в Разград. Ще отпускаме стипендии на студенти по специалности, от които местната управа има нужда. Ще осигуряваме жилища за висококвалифицирани млади кадри, готови да работят в Общината. Това ще се случи и ще гарантира приемственост между поколенията. “

Бояджиев в аванс разкри част от структурните промените, които ще предложи за одобрение от ОбС. Зам.-кметовете вече ще са не трима, а четирима, но ще отпаднат директорите на дирекции. За да се скъси веригата от хора при решаване на проблемите, които не рядко трябва да се решават на мига.

Днес на разградчини за избора им и за подкрепата благодари и водачът на листата  на „БСП за България“ в ОбС Добрин Добрев. „Мажоритарният вот на тези избори посочи най-подготвеният и най-достойният да бъде кмет на града. В Общинския съвет ние ще работим с всяка политическа сила за доброто на града. Ще се дистанцираме от партийните централи, защото Разград е пъстър. Това се вижда и от състава на новия Общински съвет,“ акцентира на финала Д. Добрев.

/e-Razgrad/

Hits: 0

6 Replies to “Кметът Денчо БОЯДЖИЕВ: Общината ще бъде под непрекъснат мониторинг от журналистите”

  1. Значи така,4-ма зам.кмета-Любо Цонев,още един от БСП,Орешкова и един от ДПС.Така ще има и мнозинство в Общинския съвет 6+6+6/+3/=18/21/ на 15/12/.

  2. Денчо мълчи за парите ,мълчи недей че се чува една голяма работа ще излезе за теб документирана.Така се приказва в града.

  3. Денчо мълчи за парите ,мълчи недей че се чува една голяма работа ще излезе за теб документирана.Така се приказва в града.

  4. Кой ще е зам.кмет?Миро Грънчаров или Орешкова?Аз залагам на Орешкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.