Започна Първият международен фестивал за детско кино

Преди малко в Разград бе открит Първият международен кинофестивал за детска и младежка публика. Домакин е абсолютно новото кино „Арабелла“ в Дома на техниката, чиято премиера съвпадна с началото на фестивала.

Фестивалът бе открит от Стефан Томов – председател на УС на Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“, която в партньорство с Фондация „Америка за България“ финансира пилотния проект на Фондация „Арт Офис“. Партньор на организаторите е Регионалното управление на образованието.

Гост на церемонията бе кметът Денчо Бояджиев, който бе приятно изненадан от истинската кинообстановка в центъра на Разград и пожела попътен вятър на ентусиастите децата в рамките на този проект, а и възрастните през цялата година да имат възможност тук да гледат стойностна кино.

Първи зрителите в залата днес бяха част от децата в глутницата на разградските баскетболни Вълци. Компания им правиха част от специалните гости на фиестата: Калина Вагенщайн, основен организатор, Вера Донева – дъщеря на Доньо Донев и аниматорката Радостина Нейкова. Тя, заедно с децата в нейната работилница ОУ „В.Левски“, ще подготвят техен авторски филм. Той ще бъде излъчен в последната фестивална вечер.

По различно време по време на петте фестивални дни тук ще бъдат още: Ясен Григоров – режисьор на „Лили рибката“, Владислава Войнович (Сърбия) –  сценарист и продуцент на „Хартиения принц“, актьорът Ицко Финци и гласът на Педя човек лакът брада Слава Рачева.

В програмата са включени 11 пълнометражни и 18 късометражни филма.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.