Капанският ансамбъл ни кани на „Фолклорен Великден“

В навечерието на един най-светлите християнски празник артистите от Капанския ансамбъл канят почитателите си от Разград и гостите на столицата на Лудогорието на своя концерт-спектакъл „Фолклорен Великден“.

Специалният поздрав към всички тях за Воскресение Христово те ще поднесат на 25 април от 18.30 ч. в залата на Общинския културен център.

Спектакълът ще е с участието на най-добрия гъдулар у нас – Пейо Пеев, и една от най-популярните тракийски певици – Ваня Вълкова, които вече имат няколко много успешни съвместни проекта, споделя директорът на Капанския ансамбъл Светослав Стойчев.

Пейо Пеев е солист на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио и преподавател в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. А във Великденския концерт в Разград ще прозвучат оркестрово произведение, написано от Пейо Пеев специално за Капанския ансамбъл и негови обработки на песни на Ваня Вълкова.

Втората част на спектакъла включва образци от капанския етнорегион в богатия репертоар на ансамбъла, събиран и обогатяван вече почти 60 години.

/e-Razgrad/

Hits: 60

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.