Трети здравен медиатор започна работа днес

Още един здравен медиатор започва работа от днес в община Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Досега в дейност „Здравеопазване“ бяха назначени двама здравни медиатори – Ерджан Хасанов отговаря за град Разград, а Севджан Басриев – за село Ясеновец.

Тези длъжности са на целева субсидия от държавния бюджет, като назначените на тях посредничат в процеса на осигуряване на достъп до здравни услуги на представители на уязвими групи на територията на общината.

След проведен подбор Назифе Алиева успешно премина през специализирано обучение            за придобиване на професионална квалификация „здравен медиатор“във Факултета по обществено здраве на Медицински университет – София, съвместно с Национална мрежа на здравните медиатори.

Алиева встъпи в длъжност днес, ще отговаря за две села – Стражец и Раковски – населени места с наличие на уязвими групи от населението. По утвърден график в понеделник и петък ще е в Стражец, вторник и четвъртък – в Раковски, а в сряда – в офиса на здравните медиатори в Средношколското общежитие в Разград. В двете села може да бъде намерена в кметствата или при личните лекари.

/e-Razgrad/

Hits: 63

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.