Кампания за безплатно измерване на кръвно налягане

Зам.-кметът на Община Разград Хабибе Расим посети днес пункта за безплатно измерване на кръвно налягане пред Общинския културен център, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Това е част от кампанията „Май Месец за Мерене“, която се организира от Българската лига по хипертония със съдействието на Българския червен кръст и общинските управи в 26 града. Община Разград също е съпричастна към инициативата и оказа съдействие при организирането на събитието в столицата на Лудогорието.

Манипулациите извършват студенти от трети курс на Медицинския университет във Варна и представител на фирма „Omron“, а доброволци от БМЧК провеждат анкетите с преминалите през замервания хора.

Участниците в кампанията се информират за рисковете от хипертонията, като получават информационни материали със съвети за здравословен начин на живот, за стойностите на кръвното налягане и как да разпознават неговото покачване. Кръвното им налягане се замерва с електронни апарати, снабдени с AFIB-технология за откриване на предсърдно мъждене без ЕКГ. Предсърдното мъждене е най-честата форма на сърдечна аритмия, засягаща 1 на 4 души над 40-годишна възраст.

Реклама:

/e-Razgrad/

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.