Прокуратурата пое катастрофата, при която загина 14-годишно момиче

Окръжна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътно-транспортно произшествие, при което загина непълнолетно момиче, а петима пострадаха. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

От там припомнят, че произшествието стана на 19 май 2023 година, около 22:30 часа, на пътя между град Кубрат и село Беловец, област Разград. В тежката катастрофа участваха три автомобила. 19-годишен младеж, управлявал един от автомобилите, по време на движението си предприема маневра за изпреварване въпреки насрещно движещо се МПС. Двете коли се сблъскаха, след което изпреварващата кола се удря в задната част на третия автомобил, продължава движението си и се преобръща по таван извън пътя.

На място загива 14-годишно момиче, което се возило на задната седалка на първия автомобил. Тежко е пострадал и водачът на превозното средство, който е настанен за лечение в болнично заведение с опасност за живота. Останалите пътници от колата са с различни травми, които не представляват опасност за животите им. Пострадала е и водачката на насрещно движещото се МПС.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Разград. Назначени са множество експертизи, които да установят фактическата обстановка.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.