Какво да имате предвид, когато избирате рокля?

Вероятно на всеки се е случвало да облече рокля, която не стои идеално.

Това се случва дори ако пазаруваме от топ брандове в изискани бутици. Но има няколко фактора, които може да имате предвид следващия път, когато избирате новата си рокля. Разбира се, основно трябва да се водим по своя вкус и стил, това е най-важното в избора.

Кои са най-важните фактори за избор на рокля?

  1. Размер

Преди да избере нова рокля, трябва да познавате размера си. Това ще ви гарантира, че роклята ще ви пасне перфектно. А за да изглежда една дреха добре върху вас е от особено значение да е правилният размер.

  1. Материал

Когато търсите рокля имайте предвид сезона, през който смятате да я носите. Съществуват тъкани, които са по-топли или по-хладни от други. През лятото заложете на естествени материи като лен, например, който е дишащ. Ако търсите рокля пък за официално събитие, заложете на коприна, сатен, дантела.

  1. Дизайн

Разбира се, дизайнът е определящ за избора на рокля. Когато търсите рокля, помислете за спецификите на вашата фигура, тъй като не винаги най-модерното ще ви седи добре. Заложете на модел, в който се чувствате уверена и красива. Все пак имайте предвид, че малка къса рокля, няма да подхожда на офисната ви визия, нито лятната разкроена рокля.

  1. Поводът

Когато избирате рокля е важно да обърнете внимание на поводът, по който мислите да я обличате. Ефирната плажна рокля, няма да е удачно облекло за деня на работа. Прекалено официалната рокля пък, може би няма да е достатъчно комфортна за вас за ежедневието. За вечерното събитие или пък за специален повод, може да разгледате елегантни рокли guess.

  1. Цвят

Цветът на роклята наистина може да ни помогне да се откроим от тълпата. С ярка червена рокля със сигурност ще бъдете забелязана, дори моделът да е изчистен откъм декорации и детайли. От друга страна черното е класика, подхожда на всички и е винаги актуално. Опитайте се да съчетаете цвета на рокля си с останалите елементи от вашата визия, за да постигнете баланс.

Как да съчетаем роклята с обувките

Ако смятате, че роклята подхожда само на обувките с висок ток или пък на летните ви сандали, това далеч не е така. Разбира се официална рокля с елегантни обувки на тънки токчета е неостаряваща комбинация. Но днес е съвсем нормално, а и модерно, да съчетаете ежедневна рокля със сникърси или пък с балеринки. През по-хладните дни плетена рокля стои страхотно с кожени ботуши или чизми. Една и съща рокля може да се комбинира успешно с разнообразни модели обувки и това веднага да промени цялостната ви визия – да я направи както подходяща за разходката в града така и за вечерята с приятели навън. Разгледайте модели рокли и поли на https://answear.bg/k/tya/drehi/poli

Забравихме ли нещо? Аксесоарите

Аксесоарите са онзи финален щрих, който може да превърне отделните елементи от облеклото в завършен стилен тоалет. Ако роклята е перлата на нашия външен вид, то аксесоарът е черешката на тортата. Как да ги съчетаем не е толкова сложно, колкото изглежда. Те задължително трябва да се допълват, затова:

– Вечерната рокля изисква малка и стилна чанта – класическият клъч. Изчистен и без прекалено много излишни детайли, той има функцията да донесе елегантност на фигурата ви.

– Офисният дрескод изисква цветове като черно, сиво или кафяви. Разнообразете визията си с шал в зелено или оранжево. Това до голяма степен ще разчупи стерилността на бизнес етикета.

– Шапката с периферия и копирнено фишу си пасват перфектно с класическа черна рокля на бели точки и фаталните червени обувки на ток. Когато търсите комбиниране на обувки и рокля, обръщайте внимание на дължината.

Спонсорирана статия

Hits: 34

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.