ИТН взима мандата, дали ще има правителство ще стане ясно до 14-15 дни

В следващите 14-15 дни ще стане ясно дали ще има правителство или отново ще отидем на избори, отсече Тошко Йорданов, председателят на ПГ на ИТН в първия работен ден на депутатите.

Според него този парламент, който нареди избирателят, е по-различен от предишния. „Според нас е по-близък до действителността и това, което иска българският народ“, посочи той. Тошко Йорданов увери, че когато ИТН получи мандата за съставяне на правителство от президента, ще предложи кабинет.

„Ние ще предложим, когато президентът Първанов, когато президентът Радев, даде мандат, ще предложим кабинет и ще дадем разговори за политиките, които трябва да се приемат. Това с лапсуса беше забавно, но то е в сферата на забавното“, извини се вторият в партията на шоумена Слави Трифонов.

„Разговорите, които ще проведем за посоката накъде трябва да тласната страната, не мисля, че имаме разлики с останалите партии. Така че в следващите 14-15 дни, ако предварително заявените декларации за промяната на държавата, а не за постове и позиции, са верни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата, която започна служебният кабинет“, каза Йорданов.

Реклама:


Той предупреди, че ако разговорите не доведат до никъде и няма кабинет, вероятността да отидем на предсрочни избори е голяма.

„Така че тази отговорност е наша“, обобщи той.

Dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *