Одобрен е проектът за ремонт на Библиотеката, Музикалната школа и Етнографския музей

Предлагат Общината в Разград да поеме дълг от 193 000 лева по финансов инструмент за участие с проект за подобряване на материалната база на Регионалната библиотека “Проф. Боян Пенев”, Музикалната школа към НЧ “Развитие – 1869”, както и Етнографския музей.

Докладната беше разгледана на заседание на постоянните комисии. Предложението ще бъде гласувано на сесията на Общинския съвет на 27 юли.

Зам.-кметът Добрин Добрев представи докладна записка за договора за кредит, по силата на който Община Разград трябва да поеме дългосрочен дълг за реализация на мерките за енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството. Той обяви, че вече безвъзмездната финансова помощ е одобрена, като се очаква покана за сключване на договора до дни.

В хода на заседанието бе докладвано, че е получено писмо, с което ръководството на библиотеката сигнализира за необходимост от спешен авариен ремонт на покрива, който е силно компрометиран. Добрин Добрев заяви, че ще бъде направено обследване.

Общата стойност на проекта, по който ще се ремонтират културните институции е 825 000 лв., като размерът на безвъзмездната финансова помощ е 572 000 лв., кредитът по финансовия инструмент е малко над 193 000 лв., а собственото финансиране на Общината е 60 000 лв.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.