Интерактивен кабинет по природни науки бе открит в училището в Цар Калоян

В Средно училище „Христо Ботев“ в Цар Калоян бе открит интерактивен кабинет по природни науки, съобщиха от пресслужбата на Областната администрация в Разград.

Кабинетът е оборудван по Националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“ и е на стойност 49 800 лева.

Гости на събитието бяха зам.-областният управител Найден Късов, Ивайло Тонев – зам.-кмет на Община Цар Калоян, Ангел Петков – началник на Регионално управление на образованието.

Амбициите на преподавателите Цеца Станкова – учител по биология, Айля Чакалова – учител по химия и инж. Веселин Йорданов – учител по физика, са да се повишат ключовите компетентности на учениците с комбиниране на теорията с практически занятия. Целта на създаването на кабинета е учениците да провеждат реални експерименти в часовете по химия, биология, физика и човекът и природата и да разширяват уменията и знанията си чрез компютърни симулации. Прилагането на интерактивен подход в часовете по природни науки  ще стимулира в учениците комплексното използване на усвоените знания и умения и по други учебни дисциплини.

По време на откриването рупа ученици от седми и девети клас представиха вълшебствата на химията с поредица от опити.

/e-Razgrad/

Hits: 35

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.