Изправят пред съда петима за смъртта на 46-годишен разградчанин

Окръжната прокуратура в Разград предаде на съд петима млади мъже за причиняване смъртта на техен съгражданин по непредпазливост, след като в условията на независимо съпричиняване, му нанесли умишлено средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

От там припомнят, че М.П. (20 г.), Е.Е. (20 г.), Г.Г. (22 г.), Д.А. (20 г.) и П.П. (19 г.) са били привлечени към наказателна отговорност за престъпление за което, ако бъдат признати за виновни, могат да получат наказания „лишаване от свобода“ от две до осем години.

На 19 декември 2020 година, на улица в град Разград, възникнал конфликт между две групи младежи. Разправията завършила в Районното полицейско управление, без някой да пострада сериозно.

Ден по-късно, след солидно количество употребен алкохол двама от участниците заедно с близък на единия, отново се намирали на улица в града, обсъждайки отминалата ситуация. В разговор те споменали, че търсят своя противник, за да довършат спора. Били забелязани от група приятели на пострадалото предишния ден момче, които решили да разберат какво става. Тръгнали след тримата и не след дълго се стигнало до среща между тях.

Е.Е. разменил реплики с един от тримата по повод конфликта предишната вечер, като непосредствено след това му нанесъл удар и двамата започнали да се бият. В боя се включили и П.П., Д.А. и М.П, като всеки един от обвиняемите нанасял удари по лицето и тялото на младежа, докато го съборили на земята. Като видял, че бият доведения му син, пострадалият се приближил, опитвайки се да го защити. Тогава групата изоставила момчето и насочила ударите си към 46-годишния мъж.

В следствие на ударите той падал няколко пъти на земята, но отново се изправял. Като станел започвал да посяга хаотично с ръце, но не успял да удари никой от нападателите, защото те веднага го удряли отново. Доведеният му син опитал да му помогне, но бил спрян от Г.Г., който също се включил в боя. Групата отново насочила агресията си към момчето.

Пострадалият направил още един опит да измъкне сина си, но получил удар в лицето, който го повалил на земята и той изпаднал в безпомощно състояние. Целият инцидент продължил около 3-4 минути. Всички участници напуснали мястото на сбиването, като при падналия останали единствено двамата младежи, с който той бил по-рано. Подаден бил сигнал на тел.:112. 46-годишният мъж бил откаран в болнично заведение. Той бил тежко пострадал и неадекватен. Въпреки проведеното лечение и извършената му операция, на 8 януари 2021 година починал.

Според заключение на съдебно-медицинска експертиза причината за смъртта на мъжа била тежка закрита черепно-мозъчна травма и последиците от нея.

Изводите от тройна съдебно-медицинска експертиза, направена след това, били, че травмите са резултат на множество удари със или върху твърди тъпи предмети: юмруци, ритници, падане и удряне върху земната повърхност, и не е възможно само един от ударите, респективно само една от травмите на главата и мозъка, да са станали причина за тежките увреди с последващите усложнения и смърт.

Предстои делото срещу обвиняемите да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.