Игралците от „Лудогорско настроение“ с Наградата на кмета на Стара Загора от събора „Богородична стъпка“

Формация „Лудогорско настроение“ – ветерани от ДТА „Лудогорче“ към „Капанския ансамбъл“ грабна Наградата на кмета на Стара Загора на шестнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“.

На 27 и 28 август 2022 г. в Старозагорските минерални бани, любителите на фолклора имаха възможност да се насладят на песни, танци и богата съпътстваща програма на събора, който тази година бе определен като по-пъстър и по-атрактивен от всякога.

Участници от 18 области се представиха с над 30-часова програма на две сцени. Разградските танцьори, непосредствено преди официалното откриване, бяха аплодирани лично от Живко Тодоров – кмет на Стара Загора и официалните гости, който бяха впечатлени от танца „Разградски песни и танци“ на хореографа Румян Занев.

Освен с най-високото отличие на Събора, ветераните от формация  „Лудогорско настроение“ с хореографи Живко Жечев и Румен Иванов, получиха и плакет  за принос в съхранението и развитието на фолклора.

Танцьорите благодарят за съдействието и оказаната подкрепа на директора на Капанския ансамбъл Светослав Стойчев за възможността да „съживят“ своите танци от детството и са още по-мотивирани да покажат, че Разград има своите таланти от всички възрасти.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.