Зъл демон в библейски вид бил убиецът на Силвия

„Зъл демон в библейски вид“ – така охарактеризира днес пред журналисти окръжният прокурор Тихомир Тодоров задържания за убийството на съпругата си натурализиран испанец от Мексико Пабло Санчес.

Обвинител номер едно в Разград и директорът на ОД на МВР Диян Минков дадоха специална пресконференция по повод откритото около 1.00 часа на изминалата нощ разчленено тяло на обявената за издирване 40-годишна разградчанка Силвия Петрова.

„Бях с Пабло Санчес около час. Впечатленията ми са за високо ерудиран млад мъж, завършил икономика в Мексико сити, който владее четири езика и работи в диспечерската служба на летището в Тенерифе“, разказа за задържания Тихомир Тодоров.

Той специално благодари на разградските криминалисти, че са успели по време на разпитите да го пречупят. Пабло загубил битката с тях сега и сътрудничел напълно на разследването. Той сам показал четирите места край Западната промишлена зона на Разград, където били заровени останките на убитата жена. Бил си изградил желязно алиби – че бил далеч от дома на родителите на Силвия по времето когато и където е станало убийството, че е бил на тренировка… Задържаният бил засечен и от една от камерите из Разград /а по информация на e-Razgrad.lg разследващите стигнали и до свидетел на движението на задържания/.

От партньорски служби криминалистите научили за няколко сигнала от Западна Европа за насилие над жени, извършвано от задържания за убийството сега в Разград мъж.

„Ако разградските криминалисти не го бяха пречупили, като гражданин на ЕС Пабло щеше да отлети безпрепятствено към Тенерифе, а от там – към Мексико, щеше да изиска трите си деца чрез Червения кръст и ние на практика щяхме да останем с едно неразкрито брутално и гадно убийство“, прогнозира прокурор Тодоров.

Как и с какво Пабло е умъртвил Силвия още не е ясно. И в момента го разпитват. Вероятната причина е болезнена ревност. Той е задържан за 72 часа, делото с искане на прокуратурата да бъде задържан постоянно под стража ще бъде гледано в съда утре. За разкритията ще бъде уведомено и испанското посолство у нас.

А ето и хронологията на престъплението, след което три деца остават без майка, която всички са виждали с велосипед или детска количка към Пчелина и в други посоки в околностите на града. Както са виждали и Пабло – в парка – да обгрижва като добър баща децата. По ирония на съдбата, разкриването на убийството съвпада с рождения ден на най-голямото, което става на 16 години. По-малките са съответно на 8 и 5. Те са били в апартамента по време на убийството. Поне на първо време, грижата за тях пада на плещите на родителите на Силвия, които са на преклонна възраст.

Сигналът за издирване на изчезналата 40-годишна Силвия Петрова подал баща й в събота сутрин, когато установил, че тя не си вдига телефона. На мига се сформира екип криминалисти, които започват работа по разплитане на случая, разказа директорът на ОД на МВР Диян Минков. Работело се по всички версии – включително и жената да бъде открита жива и здрава. За много кратко време са установени нейните навици, близки и приятели. Започва обхождане на маршрутите, по които тя се е разхождала. В издирването се включват и служители от ГД „Национална полиция“, горски със своя високо проходима техника и граждани доброволци. Събраната информация е проверена и анализирана. Данните насочват разследващите към извършено тежко криминално престъпление. След непрекъсната работа почти три денонощия, криминалистите стигат до самопризнанията на Пабло, който ги завел и до местата, където бил заровил разчлененото тяло на съпругата си.

За свършената перфектно работа старши комисар Диян Минков благодари на служителите от ОД на МВР и на колегите от ГД „Национална полиция“.

Ако съпричастността му към убийството бъде доказана, наказанието за Пабло от Мексико ще е от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна тук – в България.

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “Зъл демон в библейски вид бил убиецът на Силвия”

  1. Бях класна ръководителка на IX клас – английската паралелка в езиковата гимназия, в който клас беше и Силвия.
    Много умна, възпитана, интелигентна и амбициозна. Мога само прекрасни неща да кажа за нея. Беше инициатор и двигател на много идеи в класа. Душата ме боли за нея. Изродът, който е направил това заслужава да не види повече слънце и свеж въздух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.