Златна значка за журналист от Радио Шумен

Сава Тончев от Радио Шумен бе удостоен с почетното звание „Носител на златна значка на град Шумен“ за безспорния му принос в популяризирането на шуменския спорт и във връзка с 60-годишнината му.

Това стана на сесия на Общинския съвет днес. Колегата получи плакет и грамота от кмета на Шумен Любомир Христов и председателя на Общинския съвет Красимир Минчев.

Сава Тончев благодари за високото отличие и пожела успех и световно признание за шуменските спортисти.

Докладната записка за удостояването на колегата с почетното звание бе внесена от общинския съветник Захари Димитров – син на легендата на шуменския футбол и почетен гражданин на Шумен Цоньо Василев. Предложението е на олимпийските шампиони Янко Русев и Иван Иванов, Захари Димитров и Хандбален клуб „Шумен 98“.То бе подкрепено почти единодушно от общинските съветници, само един гласува “въздържал се”.

Номинацията бе подкрепена от ПФК“Лудогорец“ – Разград и от почетния гражданин на Търговище, трикратен победител в състезания от Световната купа и стрелец № 1 на България – Антоанета Бонева.

От днес Шумен има и двама нови почетни граждани. Това са проф. Добрин Добрев и полк. Димо Димов. Те също получиха награди, поздравления и цветя на сесията на Общинския съвет преди минути.

Радио Шумен

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.