Започна ремонт на тротоари в жк „Орел“- част ремонти на улици и паркинги в община Разград

Започна ремонт на тротоари в жк „Орел“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.
Дейностите са част от обществена поръчка за текущ ремонт на улици, паркинги и подходи в община Разград на обща стойност на над 800 000 лева.
В обособена позиция 1 са включени общо 10 обекта в различни райони на областния град. Оглед на дейностите по ремонта на първия – текущ ремонт на тротоари по ул. „Ивайло“, около детска ясла „Слънчево детство“ и детска градина „Славейче“ в жк „Орел“, извърши зам.-кметът и изпълняващ функциите кмет на община Разград Добрин Добрев. С отговорниците на обекта той обсъди и необходимостта да се отправи апел към гражданите да не спират автомобилите си на места, където предстоят ремонтни работи. След като приключат с тротоарите пред двете детски заведения, работниците ще продължат с текущ ремонт на няколко паркинга в западната част на жк „Орел“: паркинг 951 м2, подход към бл.12 и прилежащия паркинг- 1400 м2, паркинга зад блок 11 – 905 м2, пред блока -507 м2, паркинг от южната страна на бл.4 – 1056 м2 , паркинг източно от бл.№4 – 582м2 и др. по-малки подходи към тях – 400 м2.
Поетапно ще започне и работата по останалите обекти от обособената позиция: текущ ремонт на ул. „Софроний Врачански“; на бул. „Бели Лом“ от паркинга на бл. „Чайка“ до кръстовището с ул. „Н. Икономов“; на бул. „Бели Лом“ от кръстовището с ул. „Н. Икономов“ до кръстовището с ул. „Любен Каравелов“; на паркинга от източната страна на спортна зала „Абритус“; асфалтиране на част от ул. „Мебелна“; изграждане на пет неравности за ограничаване на скоростта на територията на бизнес зона „Перистър“; обособяване на паркинг на ул. „Мебелна“ и изграждане алеи в новия гробищен парк.
Основните цели на обществената поръчка са възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества на улиците чрез комплекс от дейности, съгласно приложимата нормативна уредба и техническата спецификация на обектите включени в нея.
По позиция 2 се предвиждат ремонти на улици в населените места на територията на община Разград: селата Балкански, Благоево, Гецово, Дряновец, Дянково, Киченица, Мортагоново, Осенец, Островче, Побит камък, Пороище, Просторно, Радинград, Раковски, Стражец, Топчии, Ушинци и Ясеновец.
/e-Razgrad/

Hits: 49

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.