Четвъртокласници на практично обучение по пътна безопасност

Областна администрация – Разград, заедно с ОД на МВР, Регионално управление на образованието и училища в областта за поредна година организира събития за безопасност на движението по пътищата,

с които се включи в инициативата „Дни на безопасност на пътя“, организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL в периода 16 – 22 септември 2023 г. Инициативата е с мото „Остани жив, пази живота“. Това съобщиха от преслужбата на областната администрация.

Фокусът на инициативата бе днес – 20 септември, Ден без загинали на пътя. Следобед четвъртокласниците от ОУ „Васил Левски“ се събраха на входа на градския парк със своите преподаватели, за да изслужат беседа от служители на Пътна полиция – Разград на тема безопасност на движението по пътищата. На маясто бяха и областният управител Владимир Димитров, директорът на РУО Ангел Петков, експертът от РУО Николай Миланов, както и директорът на ОУ „Васил Левски“ Диана Първанова. Областният управител призова децата да са много внимателни на пътя и да спазват правилата винаги.

Децата получиха ценни съвети от пътните полицаи как могат да се придвижват безопасно от вкъщи до училище, по улицата до детските площадки, как да се возят в автомобилите и всичко друго, свързано с движението на хора по пътищата, което ги интересува.

Четиримата служители на Пътна полиция демонстрираха пред любознателните ученици как работи дрегер и уред за установяване на наркотични вещества, децата се радваха на звуковата сигнализация на автомобилите и влязоха в тях да ги разгледат. Показана им бе и камерата, която засича автомобилите с превишена скорост.

Всяко дете получи подарък – сигнален знак за раницат му, за да бъде забелязвано лесно в тъмната част на денонощието. Учениците получиха и брошури с правила за движение на пешеходците. Техните преподаватели получиха знак „Стоп“, който да им помага, когато придвижват класа по пътищата.

Сутринта на днешния ден зам.-областният управител Ивелина Игнатова откри изложба с информационни пана, посветена на безопасността на движението по пътищата в училището в с. Ясеновец, след което със служители на полицията бе проведена беседа с учениците по темата. И Игнатова обяви, че няколко от паната са празни и очакват детските рисунки на тема „Безопасност на движението по пътищата“, които ще бъдат изложени в областна администрация.

/e-Razgrad/

Hits: 33

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.