Започна подготовката за ремонта на ул. „Странджа“

Община Разград започна подготвителните работи по проекта за ремонт на ул. „Странджа“.

Проектът включва изграждане на ново кръгово кръстовище на ул. „Странджа“ и ул. „Дунав“(до „Билла“) и ремонт на участъка от 490 метра от това кръстовище до кръстовището с бул. „Априлско въстание“. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация

Работници от „Пътно строителство“ АД извършват трасировъчни дейности по уличното платно. Експерти от Община Разград пък проведоха работна среща с представители на БТК на мястото, където ще бъде изградено кръговото кръстовище, за да обсъдят възможностите за преместване на комуникациите на дружеството от този участък в други галерии. До края на седмицата ще бъде извършена нивелация на участъка, а следващата седмица – на 5 април – ще бъде открита строителната площадка и започва фрезоване и други дейности по ремонта. До края на април ще се извършват дейности извън пътното платно, които няма да налагат отбиване на движението.

Но  заради дълготрайните строително-монтажни дейности, от 1 до 30 май ще бъде въведена временна забрана за движение по ул. „Странджа“ – в участъка от входа на бензиностанция OMV до кръстовището с ул. „Янтра“ и ул. „Дунав“ – в участъка от кръстовището на ул. „Странджа“ до кръстовището с ул. „Тополница“. В този период водачите на пътни превозни средства ще могат да използват като обходен маршрут ул. „Янтра“, ул. „Осъм“ и ул. „Тополница“.

Реклама:


Ремонтът на ул. „Странджа“ в участъка от кръстовището с бул. „Априлско въстание“ до кръстовището с ул. „Дунав“ е на стойност 382 000 лв., средствата са от общинския бюджет. В същото време се подготвя документацията за обявяване на обществена поръчка за ремонт на друг участък от ул. „Странджа“, за който през февруари бяха отпуснати средства от Министерски съвет – от кръстовището с ул. „Добруджа“ /до Високите блокове/ до кръстовището с ул. „Дунав“.

/e-Razgrad/

One Reply to “Започна подготовката за ремонта на ул. „Странджа“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *