Започна подготовката за ремонта на ул. „Странджа“

Община Разград започна подготвителните работи по проекта за ремонт на ул. „Странджа“.

Проектът включва изграждане на ново кръгово кръстовище на ул. „Странджа“ и ул. „Дунав“(до „Билла“) и ремонт на участъка от 490 метра от това кръстовище до кръстовището с бул. „Априлско въстание“. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация

Работници от „Пътно строителство“ АД извършват трасировъчни дейности по уличното платно. Експерти от Община Разград пък проведоха работна среща с представители на БТК на мястото, където ще бъде изградено кръговото кръстовище, за да обсъдят възможностите за преместване на комуникациите на дружеството от този участък в други галерии. До края на седмицата ще бъде извършена нивелация на участъка, а следващата седмица – на 5 април – ще бъде открита строителната площадка и започва фрезоване и други дейности по ремонта. До края на април ще се извършват дейности извън пътното платно, които няма да налагат отбиване на движението.

Но  заради дълготрайните строително-монтажни дейности, от 1 до 30 май ще бъде въведена временна забрана за движение по ул. „Странджа“ – в участъка от входа на бензиностанция OMV до кръстовището с ул. „Янтра“ и ул. „Дунав“ – в участъка от кръстовището на ул. „Странджа“ до кръстовището с ул. „Тополница“. В този период водачите на пътни превозни средства ще могат да използват като обходен маршрут ул. „Янтра“, ул. „Осъм“ и ул. „Тополница“.

Ремонтът на ул. „Странджа“ в участъка от кръстовището с бул. „Априлско въстание“ до кръстовището с ул. „Дунав“ е на стойност 382 000 лв., средствата са от общинския бюджет. В същото време се подготвя документацията за обявяване на обществена поръчка за ремонт на друг участък от ул. „Странджа“, за който през февруари бяха отпуснати средства от Министерски съвет – от кръстовището с ул. „Добруджа“ /до Високите блокове/ до кръстовището с ул. „Дунав“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Започна подготовката за ремонта на ул. „Странджа“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.