Зам.-министър идва в Разград на национална конференция за наркотиците

Четиринадесетото издание на Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества ще се проведе в Разград през следващата седмица.

Събитието се организира от Община Разград и Общинския съвет по наркотични вещества със съдействието на Секретариата на националния съвет по наркотични вещества и Националния център по обществено здраве и анализи. Участие в конференцията ще вземат зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова и кметът на Разград Денчо Бояджиев. Те ще присъстват на откриването на събитието, което е насрочено за 9,30 ч. на 30 септември в конферентната зала на хотел „Cartoon“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Разград.

В събитието ще участват над 100 членове на общински съвети по наркотични вещества и превантивно-информационни центрове от цялата страна, както и заместник-кметове, които имат ангажимент към работата на общинските съвети.

Конференцията ще продължи 3 дни, като част от дискусиите ще са по панели, а други – общи. На събитието за пръв път ще бъде представена  Националната стратегия за борба с наркотиците 2020-2024, която бе приета от Министерски съвет през юли тази година.

Реклама:


Ще бъдат представени и добри практики в работата на общинските съвети в цялата страна. В програмата са включени обучения за работа с рискови групи, представяне на превантивни подходи за работа с деца и младежи по отношение на употребата на наркотични вещества, представяне на лечебни програми и програми за психосоциална рехабилитация, обсъждане на възможностите за работа в условия на извънредно положение, дистанционно прилагане на Националните програми за превенция в училищна среда и други актуални теми.

Сред участниците в  конференцията са и: гл.ас. д-р Захари Зарков – шеф на Дирекция „Психично здраве и превенция на зависимостите“ в Националния център по обществено здраве и анализи, гл.ас.д-р Владимир Наков“ – началник отдел „Психично здраве“ в същото дирекция, както и други експерти от НЦОЗА.

За участниците в конференцията е предвидена културна програма – посещение в атрактивни туристически обекти – Архитектурно-историческия резерват „Абритус“, Етнографския музей и Художествена галерия „Проф. Илия Петров“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *