„Лудогорец“ поведе в шампионата след домакинска победа над “Берое”

„Лудогорец“ победи с 2:0 „Берое“ в дербито на кръга и поведе в класирането на efbet Лига. Шампионите решиха мача за пет минути през първото полувреме след голове на Клаудиу Кешерю и Сисиньо. Това бе първа загуба за тима на Димитър Димитров.

Павел Върба бе заложил на някои промени в стартовия състав в сравнение с другите мачове. Извън групата останаха контузеният Абел Анисе, Драгош Григоре и Мавис Чибота.

Като партньор на Моци в центъра на отбраната бе хвърлен дошлият от Алавес Оливие Вердон. Анисе пък бе заменен от Стефан Баджи в халфовата линия. Третият нов бе вратарят Пламен Илиев, който смени контузения Ренан. В предни позиции Орлите излязоха в оптималната си формация – с Каули и Текпетей на двата фланга, Кешерю на върха, а зад него бе бижуто на разградчани Доминик Янков.

Срещата започна равностойно, а първото по-сериозно положение бе в 12-та минута, когато Каули центрира отдясно към Текпетей, но фланговият играч не успя да засече. Само секунди по-късно Конте от подобна ситуация изпусна да открие. В 15-та минута гостите изпълниха корнер, Ангелов свали с глава към Фал, който реализира, но попадението правилно бе отменено заради нарушение на Ангелов срещу Недялков. Последва изключителна комбинация Фал – Макута – Фал – Еривалдо, но ударът на последния бе спасен майсторски от Пламен Илиев. В 18-та минута огромната класа на играчите на „Лудогорец“ си каза думата и те поведоха в резултата. Каули навърза четирима играчи на „Берое“ до наказателното поле, подаде елегантно на Кешерю и големият голмайстор на сбърка – 1:0. Само пет минути по-късно „Лудогорец“ нанесе втори удар. Този път Доминик Янков подаде пас в стил „Шави“, който преряза центъра на защитата на заралии, Сисиньо пое топката и с диагонален шут покрай Василев направи 2:0.В 31-аа минута Каули поде поредната си страхотна акция, но бе съборен от вратаря Василев извън наказателното поле, за което получи жълт картон. В 37-та минута Минчев центрира към Фал, който стреля с глава, но покрай гредата.

Веднага след почивката Янков хвана една невъзможна топка на тъча, напредна сам, но ударът му от 11-12 метра не намери вратата.

След това „Лудогорец“ леко и логично се оттегли в по-задни позиции, като прекрати високата преса, практикувана през първото полувреме. Този ход на Върба явно бе продиктуван и заради желанието да съхрани силите на основните си играчи за гостуването на „Динамо“ –  Брест.

Това определено повлия и на качеството на играта, а атаките на Берое вече се разбиваха на 40 метра пред вратата на домакините. В 55-ата минута двата отбора си размениха по един точен удар чрез Каули и Октавио, но Василев и Илиев уловиха без проблем. Ужасяващото време над Разград донесе до кратко прекъсване на мача. В 77-та минута направилият пореден бляскав мач Янков бе сменен от Жоржиньо, а Каули влезе в средата на терена. В 80-та минута обаче двата отбора бяха прибрани заради проливния дъжд. След 10-минутно прекъсване двубоят бе подновен, а до края на мача ще се запомни единствено майсторският удар с глава на Ихинио Марин, който бе спасен от вратаря на гостите Василев.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.