Задължителни противоепидемични мерки срещу COVID-19 за седмица

Временни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 са в сила в цялата страна до 18.08.2022 г. включително.

Заповедта за въвеждането им е издадена от Министъра на здравеопазването по предложение на Главния държавен здравен инспектор и отменя всички предишни въведени противоепидемични мерки в отделните области.
Носенето на маски е задължително в лечебни заведения, аптеки, оптики и дрогерии, в сгради, в които се предоставят социални услуги и в градския транспорт. Задължително е и спазването на дистанция от 1,5 м на открити обществени места, където има струпване на хора. Всички работодатели и органи по назначаване трябва да организират провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения. Изисква се провеждане на засилен сутрешен филтър в детски ясли и детски градини за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести. Ежедневен филтър за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 се въвежда и в социалните услуги.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.