„Хювефарма“ на братя Домусчиеви влезе в топ 500 на водещите компании в света

FORTUNE обяви списъка Fortune Global 500TM за 2022 г., класирайки най-големите корпорации в света по приходи за фискалната 2021 г.
Специален материал в августовското издание е отделен на компанията на братята Домусчиеви – „Хювефарма“, която е един от най-сериозните играчи на фармацевтичния пазар за животни, съобщи zashtoto.com.

Walmart е на първо място място за девета поредна година и за 17-ти път от 1995 г.
Компаниите от Fortune Global 500 генерираха приходи в размер на общо 37,8 трилиона долара през 2021 г. — повече от една трета от световния БВП.
Относно класацията за 2022 г. редакторът на списъка на FORTUNE Скот ДеКарло казва: „Отскокът от най-лошите дълбочини на пандемията създаде огромен попътен вятър за най-големите компании в света по приходи. Съвкупните продажби и печалби достигнаха рекордни нива през фискалната 2021 г. за Fortune Global 500 . Global 500 е най-добрата карта с резултати за бизнес успех и компаниите са изправени пред още едно голямо изпитание, навигирайки през няколко глобални икономически препятствия през 2022 г.“

В материала за „Хювефарма“ се казва, че компанията е направила огромен ръст благодарения на иновативните подходи на управление. В момента корпорацията има 11 завода в 4 държави и годишен приход от 740 милиона долара.
Пред изданието Кирил Домусчиев казва, че целта е до 2030 година производството да стане напълно енергийно независимо. Сред приоритетите на „Хювефарма“ са кръговата икономика и повишаването на качеството. А огромният успех на компанията и нейното възходящо развитие се дължи на отдадения екип и желанието за постоянно усъвършенстване, казва президентът на компанията Кирил Домусчиев.
По време на пандемията компанията е преминала успешно през затрудненията с веригите на доставки. Амбициите на „Хювефарма“ са да продължи да се развива, като влезе още по-сериозно на американския пазар.
„Оперираме много успешно на международните пазари. Не само продаваме нашите продукти в 100 държави, но също така имаме производства на различни точки в Европа и САЩ“, казва Домусчиев.
Експанзията на компанията в Азия ще продължи в посока Филипините, Южна Корея и Индонезия.
„Инвестираме печалбите в бизнеса, за да расте и става все по-стабилен. Да имаш компания, която постоянно се развива, е мотивиращо“, казва Домусчиев.
„Хювефарма“ има ясна визия не само за днес, но и за бъдещето и ще е част от един по-чист свят“, завършва бизнесменът.
24chasa.bg

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.