Дрогираният шофьор на камиона убиец остава в ареста

Състав на Окръжен съд – Разград уважи искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за катастрофа, довела до смъртта на 56-годишен мъж, и причинена след управление на МПС след употреба на наркотични вещества, и го остави в ареста. Това съобщиха от преслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Съдът прие мотивите на прокурора по случая, че е възможно Й.М. да се укрие или да извърши друго престъпление. Отчетен беше факта, че той избягал от местопроизшествието и бил задържан няколко часа по-късно, близо до Търговище. При задържането му било установено, че управлявал товарния автомобил, с който предизвикал катастрофа, след употреба на наркотични вещества.

Бяха взети под внимание лошите характеристични данни на обвиняемия, както и обстоятелството, че той има множество нарушения на ЗДвП и е осъждан три от общо четири пъти за престъпления против транспорта, сред които управление на МПС след употреба на алкохол и управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Пътно-транспортното произшествие възникнало в 09:45 часа на 3 октомври 2022 година. При навлизане в дясна крива и вероятно движение с висока скорост мъжът загубил контрол над управлявания от него товарен автомобил – влекач с полуремарке, и задната част на тежкото МПС заело двете ленти за насрещно движение на пътя. Така водачът на лек автомобил, движещ се там, бил поставен в невъзможност да избегне сблъсък. 56-годишният мъж пострадал тежко и починал на място.

Реклама:

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Разград. Й.М. беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Считано от днес той е задържан под стража.

Определението на Окръжния съд в Разград подлежи на обжалване пред Апелативен съд.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.