В неделя Разград отбелязва Световния ден на ходенето

За 29-ти път Разград се включва в инициативата Световен ден на ходенето. Спортният празник, организиран от Община Разград и спортен клуб „Спорт за всички“, ще се проведе на 9 октомври, неделя, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Освен маршрутите, които се преодоляват с ходене, организаторите са подготвили и маршрути за свободно каране на колело. И в двете дисциплини могат да се включат всички, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и хора в неравностойно положение. Маршрутите за ходене са между 1000 и 3000 м, а за колело – 3000 м.

Началото на а е от 10. 00 ч. в парк (пред Ронда).  Всички преминали по маршрутите чрез ходене и каране на колело ще участват в томбола с много предметни награди.

Денят на ходенето е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР-2021-2024“ на Българска асоциация „Спорт за всички“.

Спортното събитие е от календара на Международната асоциация „Спорт за всички“ (ТАФИСА). Целта му е да популяризира здравословния начин на живот, чрез най-лесно достъпната и естествена физическа активност- ходенето.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.