Добрият пример: Кметът Бояджиев сред първите на опашката за плащане на данъци

Кметът на Разград Денчо Бояджиев бе сред първите на опашката да си плати данъците.  Кампанията за данъка на недвижими имоти и такса смет започна днес. Само до обяд в паричния салон на отдел „Местни данъци и такси“ налозите си платиха близо 50 души.

Денчо Бояджиев призова жителите на общината също да си платят налозите колкото могат по-рано, защото така ще могат да се възползват от петпроцентната отстъпка до 30 април, но и ще допринесат за развитието на общината във време, в което все още няма държавен и общински бюджети, а поради това и местните управи разчитат предимно на местните приходи. „Това не е показност. И досега съм си плащал местните данъци в началото на кампанията, тъй като знам колко е голямо значението на всяко левче за общинската хазна, голяма част от хубавите неща, които правим за хората в общината, са със средствата, които се събират от данъкоплатците“ – допълни Бояджиев.

Кметът плати чрез ПОС-терминал. Освен по този начин местните данъци към Община Разград могат да се платят и по още няколко начина, които може да видите ТУК.

Началникът на отдел „Местни данъци и такси“ Кремена Приставова съобщи, че за 2021 г. постъпленията в общинския бюджет от местни приходи са 10 521 000 лева, което е 107% изпълнение на плана от 9 864 600 лв. „За настоящата година е рано да се правят прогнози, но очакванията са също да изпълним плана“, допълни Приставова.

До 1 март до всяко данъчно задължено лице в Община Разград ще бъде изпратено чрез „Български пощи“ годишно съобщение с размера на данъка върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци за 2022 г., както и с всички по вид и размер просрочени задължения, ако има такива.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.