Деца от Исперих победиха в областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

Шест тима се включиха в тазгодишната надпревара


Областно състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се проведе на базата на “Аварийно-спасителния отряд” в Разград днес.
Спечелиха го деца от ОУ „Васил Априлов” – Исперих.
Официален старт на надпреварата дадоха заместник областният управител на Разград Евгени Драганов, директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев и началникът на Регионалния инспекторат по образование Ангел Петков. В инициативата, която се осъществява за 19-та поредна година, се включиха 6 отбора от общините Цар Калоян, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат и Разград. Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения в обособени 4 учебни центъра, всеки с по няколко модула:
• I учебен център „Защита при бедствия”- Действие при природни бедствия – земетресение и наводнение;
• II учебен център „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”;
• III учебен център „Пожарна безопасност”;
• IV учебен център „Първа помощ”.
Участниците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. Целта на състезанието бе да се провери нивото на знанията за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари и промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на ГДПБЗН сред подрастващите.
Тази година първенец в надпреварата стана отборът на ОУ „Васил Априлов” – Исперих с комплексен сбор точки 281. С 258 точки на второ място се класираха децата от СУ „Христо Ботев” – Кубрат. Трето място с 257,5 т. зае тимът на ОУ „Христо Ботев” – с.Брестовене, община Завет.
Наградите на победителите – купи и грамоти, връчи комисар Емилиян Станев.
/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.