Филиалът на Русенския университет изпрати Випуск 2019 /обновена/

Днес Филиалът на Русенския университет в Разград връчи дипломите на завършилите магистърска степен през 2019 г.


Гости на церемонията бяха кметът на Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова и заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов. Д-р Василев поздрави студентите, като им пожела да продължат да се усъвършенстват и да следват мечтите си. Призова ги да бъдат открити, коректни и да имат сила да се реализират в живота. Той подчерта, че ще се радва да останат в Разград и да работят тук.
Поздравления към студентите отправи и директорът проф. д.н.Станка Дамянова, както и представител на Ректорското ръководство на Русенския университет по учебната работа зам.-ректорът проф. Пламен Кангалов. Послание към студентите отправиха и първенците на випуска, които по традиция го поставиха в специална „Капсула на времето“, която се съхранява във Филиала. Отличниците на Випуск 2019, тази година са 7, от тях трима са пълни отличници: Стела Ицкова, Пламена Енева и Надежда Иванова от специалност Контрол и управление на безопасността в хранителната промишленост. С отличен успех са също: Павлин Павлов и Дилек Хюсеин от специалност Фармацевтични и козметични продукти, Нина  Боцева-Колева и Стефка Христова от специалност Силикатни материали. Поздравление към студентите и преподавателите отправиха първенците на випуска.
И тази година Студентската научна сесия по време на майските празници във Филиалапротече с активното участие на студентите от Филиала. Освен тях участваха и студенти от Македония и Украйна. 14 студенти представиха резултати от научноизследователската си работа, която провеждат под ръководството на своите работодатели. Студентите са част от работните колективи на 4 научни проекта, разработвани във Филиала през тази година. Два от тях са финансирани чрез Студентския съвет на Русенския университет.
Заключителната част от празниците бе традиционна Кулинарна изложба „Вкусовете на Европа“ с 30 участници. С типичния за младите хора ентусиазъм и с много любов сготвиха и представиха своите кулинарни изкушения. Подаръците за всички участници бяха предоставени от Европейския информационен център – Европа Директно, Велико Търново. С голям интерес бе изгледано предсавянето на Надя Цанева за традициите във вкусовете на европейските народи и символът за България – маслодайната българска роза.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.