Демерджиев: Позата на жертва не подхожда на главния прокурор

Позата и ролята на жертва не подхождат нито на главния прокурор, нито на министъра на вътрешните работи, нито на служителите на МВР.

Това заяви пред БНР вътрешният министър Иван Демерджиев. С тези думи той коментира поредицата изяви на прокуратурата, на които се твърди, че при извършени следствени действия в имоти на обвиняеми лица е открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи.

„Наши служители ежедневно са под заплаха. За голяма част от тях има и оперативна информация,че съществува реална опасност за живота и здравето им. Работата им е такава, че неизбежно води до сблъсък с подземния свят. Имаме протоколи за действие. Не може да всяваме паника.

Не е приемливо хората, които са призвани да защитават обществото, да излязат и да кажат, че са жертви“.

Министърът обясни, че не слуша записи. „Не е коректно да се вадят и показват записи на части. През годините сме виждали такива случаи. Резултатите не бяха положителни и не се стигна до осъдителни присъди“, заяви той.

Иван Демерджиев заяви, че работи като човек, който няма да си тръгне. „Не защото смятам, че няма да си тръгна, а защото това е правилната позиция. Ако мислиш, че си тръгваш утре, не можеш да направиш нищо съществено. Има много работа в МВР. Готов съм да си тръгна утре, ако се сформира редовен кабинет”, обяви той.

Вътрешният министър смята, че в МВР са се справили добре с изборите. “Дори по-добре, отколкото на предходните. Въпреки че предизвикателствата, пред които бяхме изправени, бяха много повече с връщането на хартиената бюлетина. Предупредих още, когато се гласуваше тази поправка в Изборния кодекс, че ще има повече опити да се манипулира вота. Ние обаче отговорихме подобаващо“, похвали се той и обяви изборите за честни.

Той посочи, че всички партии купуват гласове, но срещу две политически сили-ГЕРБ и ДПС, са получени най-много сигнали.  “Не мога да ги наредя като първа и втора”, каза още министърът и добави: “Имаше сигнали и, че една партия купува за друга”.

Segabg.com

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.