Делото срещу испанеца, убил и разчленил съпругата си в края на 2021 г., влиза в съда

Окръжната прокуратура в Разград внесе в съда обвинителен акт срещу испански гражданин от мексикански произход за убийството на съпругата му, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Обвинението е за това, че на 10 срещу 11 декември 2021 г. в  Разград 44-годишният Пабло Санчес умишлено умъртвил съпругата си, 40-годишната разградчанка Силвия Петрова. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост.

Обвиняемият и жертвата били съпрузи, като от брака си двамата имат три деца. Отношенията между съпрузите били обтегнати – често се карали, обвиняемият оказвал и физическо насилие над жертвата, за което Силвия се обръщала към властите в Кралство Испания за помощ.

През 2021 г. пострадалата се завърнала в Разград заедно с  трите си деца. През лятото на същата година и обвиняемият заживял заедно с тях. Вечерта на 10.12.2021 г. възникнал семеен скандал, след който съпрузите се разделили в различни стаи в апартамента.

Малко след полунощ съпругът усетил, че съпругата му е станала и й нанесъл силен юмручен удар в областта на главата. След като паднала, започнал да притиска лицето й. Когато установил, че не диша, той решил да разчлени тялото, за да прикрие следите.

По-късно обвиняемият заровил останките от трупа на жертвата на няколко места покрай пътя от Разград към с. Стражец. След като се прибрал в апартамента се заел да прикрие следите от извършеното престъпление.

На 13.12.2021 г. родителите на Силвия уведомили органите на реда, че дъщеря им е в неизвестност. Започнато е досъдебно производство. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия обвиняемият признал за извършеното и посочил къде е заровил останките от тялото на жената.

Очаква се делото да започне до месец.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.