Мексиканецът, убил жена си в Разград, остава в ареста

Остава в ареста задържаният за убийството на жена си мексиканец, реши Окръжният съд в Разград.

Днес привлеченият към наказателна отговорност за  зверското убийство 44-годишен испански гражданин Пабло Санчес влезе в сградата на съда приведен почти на две, за да избяга фотоапаратите и телевизионните камери.

Припомняме, че 40-годишната Силвия Петрова бе обявена за издирване в началото на седмицата. В процеса на разследването криминалистите установиха, че тя е станала жертва на тежко криминално престъпление и бе задържан нейният съпруг Пабло Санчес. С видеокамери из града и събрани достатъчно доказателства неговото алиби бе разбито, след което обвиненият направи самопризнания и сам заведе полицаите на четири места край Разград, където заровил части от разчлененото тяло на жена сив нощта срещу събота миналата седмица.

По време на заседанието адвокатът на обвиняемия поиска налагането на по-лека мярка за неотклонение – „домашен арест“, поставянето на електронна гривна за проследяване, както и налагане на забрана да напуска пределите на страната. В подкрепа на тезата си изтъкна, че Санчес е съдействал до голяма степен на разследващите и действително е изразил искрено съжаление за стореното, а бил и грижовен баща.

В правото си на последна дума пред съда, Санчес споделил, че е притеснен за децата си, желае да полага грижи за тях и да остане в България. Това съобщиха от пресслужбата на съда

И още: След като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство съдът прецени, че са налични достатъчно доказателства да се направи обосновано предположение, че испанецът е съпричастен към обвинението, което му е повдигнато. Освен това има данни за конфликтни отношения между него и жертвата.

Според съда опасността обвиняемият да се укрие или извършат друго престъпление е реална. При него липсва трудова ангажираност, сравнително от скоро живее в България. Данните за конфликтни отношения предполагат и възможност да извърши и други престъпления. При реализирането на престъпното деяние  44-годишният мъж е проявил изключителна жестокост. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от 15 до 20 години „лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Пред журналисти адвокат Драгомир Павлов съобщи, че подзащитният му имал неведнъж пререкания със съпругата си. Според него тя не полагала достатъчна грижа за трите им деца.

Пабло Санчес се прибрал през април от Тенерифе, където работел в диспечерската служба на летището. Докато бил на работа там, редовно изпращал достатъчно пари за да живеят жена му, родителите й и децата нормално. От април досега мексиканецът се хващал на различни места в Разград с нискоквалифицирана работа.

Защитата ще настоява да се назначи съдебно-психиатрична експертиза. Адвокатът допълни, че на този етап мярката за неотклонение няма да бъде обжалвана.

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “Мексиканецът, убил жена си в Разград, остава в ареста”

  1. И на мен ми се случва, но като напишете нещо, преди да го публикувате, го преглеждайте за грешки!
    Има изпусната дума и член на друга дума, все едно го е писал някой руснак.
    (“И още: След КАТО разгледа събраните до момента материали…” и “ЗащитаТА ще настоява…”)
    Разваля впечатлението от иначе грамотно и добре написаната статия.
    А за случилото се, нямам какво да се каже… Каквито и проблеми да имаш с някого, не може да извършиш такова нещо! Още повече, когато имате 3 деца заедно.

    1. Ето, и аз допуснах една грешка, но не публикувам статии, а и нямам възможност да я поправя. 😁

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.