Двама от тримата нови с коронавирус от Разградско се лекуват в  Русе

ТОВА СА СЪПРУЗИ ОТ ЯСЕНОВЕЦ И СА ДВА ОТ ТРИТЕ НОВИ СЛУЧАя НА ЗАРАЗЕНИ В ОБЛАСТТА, ЗА КОИТО БЕ СЪОБЩЕНО ТАЗИ СУТРИН * ОБЯВИ ГИ ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В КРАЙДУНАВСКИЯ ГРАД, РАЗГРАДСКАТА МЪЛЧИ

Двама нови пациенти, заразени с COVID-19 от село Ясеновец, област Разград, са потърсили лекарска помощ в УМБАЛ „Медика – Русе“. Това съобщи на сайта си Областна администрация – Русе.

Оказва се, че това са два от трите нови случая на заразени с коронавирус в Разградско, за които бе обявено официално тази сутрин на Единния информационен регистър. Разградската областна администрация обаче мълчи и така не е ясно кой и откъде е третият носител на COVID-19.

Лекуващите се в Русе са съпруг и съпруга съответно на 59 и 57-годишна възраст. И двамата са на стационарно лечение в болницата и са с двустранна бронхопневмония, а от около седмица се оплакват от задух, суха кашлица, отпадналост и втрисане. По-изразени са симптомите при жената, като тя е под постоянно лекарско наблюдение и се намира в интензивния сектор на отделението за лечение и наблюдение на пациенти с коронавирус в лечебното заведение. И двамата са с придружаващи заболявания, като 57-годишната жена е с хипертония, а мъжът има диабет и високо кръвно налягане. Както мъжът, така и жената не съобщават за контакт със заразно болни, а също и да са имали пътувания извън страната.

Важно е да се отбележи, че новоконстатираните два случая се водят към област Разград, уточняват от областната администрация в крайдунавския град.

Реклама:


От началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско са 21, като 17 от тях са от област Русе, а четирима от област Разград.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *