Глутницата стартира втората си година с победи, повече отбори и изненади за децата в школите

Втора поредна година спортният клуб „Вълци Разград“ кани децата да играят баскетбол заедно. С подкрепата на генералния спонсор на клуба „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, баскетболистите планират да организират повече състезания през годината, а в държавните първенства ще участват с още 2 представителни отбора (и така стават общо 8).

„Всяка следваща стъпка правим с огромно желание за изпълнение на поставените цели: за по-активен начин на живот, повече качествено забавление и израстване в позитивна среда на децата на Разград. Затова благодарим на всички дарители, чиито дарения „Лудогорско пиле“ и тази година ще удвоява. Благодарим на съмишлениците ни от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и Фондация „Америка за България“ за пълната подкрепа във всяка смела идея. Благодарение на всички тях, вече имаме екип от шест треньори и инструктори, които всекидневно работят с децата в школите в различните училища. Планираме повече предизвикателства и изненади, защото децата преди всичко трябва да бъдат заинтригувани, да се научат, че трудът се оценява и постигнатите резултати трябва да бъдат отпразнувани“, споделят от клуба.

Именно за школите подготвят тази година изненада „Вълци-Разград“. От клуба се надяват да разширят и обхвата на работа с откриването на нова спортна зала и за училище „Н.Й.Вапцаров“. „Съоръженията са голямото предизвикателство и при липсата на спортна зала, за нас всяко ново място за спортуване е страхотна възможност да бъдем там и да учим децата на красивата игра баскетбол“, допълват от клуба.

Междувременно представителните отбори на Вълците вече започнаха участие в държавните първенства. На 16 октомври момичетата до 14 години участваха в силен турнир в Русе срещу по-големи деца, като отбелязаха 2 загуби от отборите на „Дунав 2016“ Русе и Шумен. Вчера отмина турнирът за момичета 11-12 год., където малките вълчици отново бяха по-малки от съперниците си на години, но бяха безкомпромисни и взеха 2 победи срещу „Дунав 2016“ Русе и „Спартак“ – Плевен. Предстоят турнирите за момчета – днес играе отборът на момчета 11-12 г., а на 28 октомври – момчета до 13 години.

Сайтът e-Razgrad.bg е медиен партньор на Вълците.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.