В училище са върнати 93% от децата в страната

Зам.-областният управител Евгени Драганов участва в онлайн заседание на Координационното звено по механизма за съвместна работа на институциите за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.
В работата на форума се включиха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието Красимир Вълчев и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.
На заседанието бе отчетено, че системата функционира добре. В българската образователна система са били обхванати допълнително 50 000 деца. Според данни от декември миналата година в училище вече са 93% от подлежащите на обучение подрастващи в страната. Участниците отчетоха, че през последната година, заради пандемията и противоепидемичните мерки, е имало известни затруднения. Въпреки това включените в Механизма институции са продължили да работят.
Участниците в заседанието решиха, че работата за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст трябва да продължи и занапред.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.