В Разград – Национална кръгла маса за силанизирането зъбите на децата

Разград днес е домакин на кръгла маса за популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18-годишна възраст.

В семинара, организиран от Българския зъболекарски съюз, Националния и Регионалния координационен съвет на програмата в Разградска област, се включиха представители на Областната администрация, Регионалното управление по образованието, РЗИ, РЗОК, директори на детски и учебни заведения, медицинските специалисти от здравните кабинети и родители.

В дискусията участват лектори от ръководството на Български зъболекарски съюз и Националния координационен съвет (НКС) на програмата: д-р Борислав Миланов – главен секретар на БЗС; д-р Виктория Жекова – Ръководител на екипа за силанизиране; член на НКС; д-р Светослав Гачев – зам.-председател на УС на ЮС, член на НКС.

От Районна колегия към БЗС – Разград в кръглата маса участваха: д-р Стоил Кондов — председател на УС на РКС ; д-р Теменуга Ангелова – Регионален координатор по програмата и д-р Моника Енчева, д-р Г. Насалевска, д-р Й. Кузманова, д-р Й. Йовчева, д-р А. Адемов, д-р Д. Мичева, д-р И. Митева – изпълнители на програмата в областта.

Д-р Виктория Жекова представи основните аспекти на програмата и посочи данни за изпълнението й в Разградска област. Процедурата по силанизиране тук се извършва в стоматологични кабинети в общините Разград, Исперих и Кубрат. От началото до днес в Разградско са силанизирани 2746 деца, с което областта ни се нарежда сред районите с добри постижения. Стоматолозите, които извършват услугата в нашата област са се увеличили от 3 на 9.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.