Кубратските полицаи стреляха най-точно, а отборите на ОД на МВР в Разград и В.Търново играха приятелски мач за професионалния празник

21 полицейски служители от всички Районни управления и ОД на МВР-Разград се включиха в празничния турнир по стрелба с боен пистолет, посветен на 8 ноември.

На откритото стрелбище на СК „Дръзки“ те премериха сили в динамична стрелба. Според регламента участниците стреляха със служебно зачисленото си оръжие. Те трябваше да изпълнят интуитивна стрелба за самоотбрана при нападение над полицейски служител. Този вид упражнение се доближава максимално до реалните условия, т.е. служителят трябва да стреля бързо и за кратко време, без възможност да се прицелва. За всеки изстрел извън 10-ка и 9-ка в мишената се добавят наказателни секунди. След изпълнението на първите четири изстрела, участникът се придвижва зад прикритие и изпълнява следващите четири изстрела от прикритието.

Първо място в индивидуалното класиране зае Йордан Йорданов от РУ-Кубрат, на второ място се класира Николай Николов от „Пътна полиция“ – Кубрат, а на трето – Стоян Стоянов от група „Миграция“. В отборната надпревара призът заслужено грабна РУ-Кубрат, последвано от РУ-Исперих. Третото място остана за отбора на ОДМВР-Разград.

Наградите за победителите бяха осигурени от председателя на Спортен клуб „Дръзки“ Методи Ботровлиев.

По повод професионалния празник на полицията сили премериха в приятелски футболен мач и сборни отбори на ОД на МВР в Разград и Велико Търново.

Срещата бе на спортна база „Гнездо на орли”, предоставена от ПФК „Лудогорец” за  празник. Капитан на разградския отбор бе началникът на група „ОАПС” Мирослав Иванов, а на великотърновския – Калоян Илиев, инспектор в ОДЧ. След оспорвана игра крайният резултат се оформи 4:1 за ОДМВР – Велико Търново.

Гостите и домакините благодарят на ръководството на ПФК „Лудогорец” за прекрасните условия, предоставени за футболната среща.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.